Werken klopsleutels?

Werken klopsleutel eigenlijk wel? Hoe goed werken ze nou precies?

Het klopsleutel fenomeen begon allemaal in 2005 toen na een reportage van NOVA er plotseling veel aandacht was voor de klopsleutel. In het tv-programma werd Barry Wels, toenmalige voorzitter van de lockpick vereniging TOOOL geinterviewd over het klopsleutel probleem.

 

Volgens hem was de techniek al langer bekend door inbrekers maar was het nu juist extra gevaarlijk omdat de klopsleutels nu ook online voor elk type slot verkocht werden.

Inmiddels zijn we meer dan 10 jaar verder maar in de praktijk is de klopsleutel methode bij lange na niet de meest populaire inbraak methode. Het is inderdaad een nieuwe gevaarlijke techniek die door de verkeerde mensen verkeerd gebruikt zou kunnen worden.

Maar in de praktijk lijkt de techniek toch niet echt praktisch. Zelf heb ik ook geëxperimenteerd met de klopsleutel en ook al lijkt de klopsleutel weinig verschil te zien tussen een slot met of zonder skg sterren. Toch is niet elk slot even vatbaar voor deze techniek.
bump
 

Klopsleutels werken juist goed op nieuwe sloten

Het lijkt op dat sloten die al wat ouder, roestiger of misschien meer vuil van binnen bevatten. Van binnen wat minder vloeiend bewegen en daarom ook minder snel open te krijgen zijn met de klopsleutel. Ik kan me voorstellen dat voor een inbreker deze techniek daarom te veel onzekerheid geeft.

Er bestaan ook sloten die speciaal beschermd zijn tegen de klopsleutel. Maar als je je zorgen maakt om de veiligheid van je slot, dan raad ik je eerder een slot met kerntrekbeveiliging aan. Kerntrekken wordt namelijk veel vaker misbruikt door inbrekers. Het is de meest voorkomende inbraakmethode in Nederland.

Superzonde want het is super makkelijk te voorkomen! In dit artikel leg ik je alles uit over kerntrekken en kerntrekbeveiliging.

0 Shares

1 reactie op “Werken klopsleutels?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 Shares
Tweet
Share