Lockpicking is makkelijker bij goed gebruik van de Tension Wrench

Wat is een Tension Wrench?

Een Tension Wrench is een gereedschap dat wordt gebruikt bij het handmatig lockpicken van een slot.

Het belang van de tension wrench wordt vaak over het hoofd gezien.

Foutief gebruik van de tension wrench is hierdoor de meest voorkomende fout onder beginnende lockpickers.

Lockpicking is niet makkelijk. Het is daarom ook niet vreemd dat beginners zich verliezen in het bespelen van de pinnen met de lockpick. Het is makkelijk om de focus op de tension wrench te vergeten.

Maar aangezien het correct inzetten van de tension wrench net zo belangrijk is als het de inzet van de lockpick is het wel degelijk belangrijk om hier bewust van te zijn en om deze vaardigheden te oefenen.

Door de tension wrench beter te leren gebruiken kun je je lockpick vaardigheden drastisch verbeteren!

Hoe gebruik je een Tension Wrench?

De plaatsing van de tension wrench is erg belangrijk. Er moet een goede centrale roterende druk worden uitgeoefend voor het maximale effect. Het kan soms best lastig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Sommige sleutel ingangen zijn namelijk zo nauw of gewoon een lastig profiel dat een tension wrench er niet goed in past. De tension wrench kan dan alleen aan het bovenste of aan het onderste gedeelte van het sleutel gat worden ingevoerd.

Dit is niet de optimale situatie maar soms gaat het gewoon niet anders. Het is belangrijk om je bewust te zijn van het belang van de juiste spanning omdat anders de pinnen niet goed blijven haken en het lockpick werk niet veel zin heeft!

0 Shares
0 Shares
Tweet
Share