13 Tips Om Een Afgebroken Sleutel Uit Je Slot Te Krijgen

Is je sleutel afgebroken in het slot? Ik heb hier een aantal handige tips zodat je jou afgebroken sleutel snel weer uit je slot kunt verwijderen!

afgebroken-sleutel-in-slot

Het verwijderen van een afgebroken sleutel is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Sommige mensen denken dat het nodig is om een slotenmaker in te huren maar in de meeste gevallen is het heel goed zelf te doen.

Het is alleen wel belangrijk om tijdens het proces rustig en zorgvuldig om te gaan met de situatie. Het is allemaal gepeuter op een zeer kleine schaal, door rustig te blijven en zorgvuldig te werk te gaan kun je veel tijd besparen. Anders bestaat namelijk de kans dat je het afgebroken deel alleen maar verder in het slot duwt!

Hoe diep zit het afgebroken deel van de sleutel?

Het is makkelijker om een afgebroken sleutel uit het slot te krijgen als het afgebroken deel ondieper in het slot zit. Des te dieper het afgebroken stuk zit, des te moeilijker deze het is deze eruit te krijgen.

Veel mensen denken dat zelfs als hun sleutel in het slot gebroken is, het slot nog steeds geopend kan worden door de rest van de sleutel in het slot te steken. Maar dit moet je niet doen, zo duw je namelijk het afgebroken deel van de sleutel alleen maar verder in het slot!

Gooi het gebroken deel van de sleutel ook niet weg, als je beide delen aan een sleutelmaker geeft dan kunnen ze deze weer aflezen en een nieuwe sleutel voor je slijpen.

Wat je kunt proberen als de afgebroken sleutel niet zo diep zit:

Als het afgebroken deel van de sleutel niet al te diep is dan kun je proberen om deze eruit te krijgen door het gebroken deel vast te pakken en eruit te trekken.

Een aantal methodes die je hiervoor kunt gebruiken zijn:

 • Pincet
 • Langbektang
 • Klein schaartje met scherpe punten

Als het afgebroken deel van de sleutel net te diep zit om deze vast te pakken. Dan kun je ook proberen te wrikken. Je zet dan de punt van een schaar of mesje in de sleutel en gebruikt de randen van het sleutel gat om het afgebroken deel eruit te wrikken.

Als deze methodes niet werken dan zijn er nog genoeg andere manieren, lees verder!

pijl-beneden

 

Zit de afgebroken sleutel toch te diep?

Als het afgebroken deel van de sleutel wat dieper zit dan is het een grotere uitdaging om deze er weer uit te krijgen.

Het basis idee is om iets duns langs het gebroken deel van de sleutel te krijgen om vervolgens het gebroken deel eruit te vissen.

Er zijn een hoop verschillende dingen die je hiervoor kunt gebruiken:

 • Tip 1: Afgebroken sleutel verwijderaar

  Mocht je in het bezit zijn van een lockpick set, dan zit er vaak ook een afgebroken sleutel verwijder lockpick bij. Mocht deze niet in je set zitten dan kun je misschien ook een hook of diamond lockpick gebruiken.

  De manier om een gebroken sleutel uit het slot te vissen is hetzelfde als bij alle onderstaande methodes. De onderstaande methodes zijn alleen weer andere materialen en objecten die je kunt gebruiken in plaats van een sleutel verwijder lockpick.

  Maar het idee is als volgt:

  afgebroken-sleutel-verwijderaar1

  Steek de afgebroken sleutel verwijderaar in het sleutel gat langs de afgebroken sleutel heen en probeer de tool achter de sleutel te haken.

  afgebroken-sleutel-verwijderaar2

  Doordat de tool achter de sleutel blijft haken kun je nu de sleutel voorzichtig terughalen.

 • Tip 2: Veiligheidsspeld

  veiligheidsspels-afgebroken-sleutel-verwijderaar

  Mocht je niet in het bezit zijn van een afgebroken sleutel verwijderaar dan kun je ook een veiligheidsspeld gebruiken om het afgebroken deel van de sleutel uit het slot te peuteren. Het is hierbij wel aan te raden om voor dit proces gewoon de tijd te nemen.

 •  

 • Tip 3: Naald

  naald-afgebroken-sleutel-uit-slot-verwijderen

  Een ander object dat je goed kunt gebruiken om een afgebroken sleutel uit een slot te verwijderen is een naald. Het spreekt misschien voor zich omdat deze qua vorm erg lijkt op de veiligheidsspeld maar toch is het goed om deze optie even te benoemen. Misschien dat je toevallig wel een naald hebt liggen maar geen veiligheidsspeld.

   

 • Tip 4: Paperclip

  paperclip-om-sleutel-uit-cilinderslot-te-halen

  Een paperclip is iets minder geschikt dan een naald of veiligheidsspeld puur omdat deze veel minder sterk is. Als je afgebroken sleutel een beetje vast zit dan zal de paperclip al gauw gewoon meebuigen. Maar desalniettemin kan het in sommige situaties misschien juist precies de oplossing bieden.

   

 • Tip 5: Een zaagje

  Je kunt een zaagje gebruiken van een decoupeerzaag maar nog beter is een zaagje van een figuurzaag. Het zaagje kan je eventueel ook nog bewerken zodat deze lijkt op een professionele afgebroken sleutel verwijderaar tool.

  zaagje-gebroken-sleutel-verwijderaar

  Dunne zaagjes zijn heel goed te gebruiken om je afgebroken sleutel weer uit het slot te krijgen. Ze moeten alleen wel echt dun genoeg zijn. Als ze dikker zijn dan 3mm dan past hij waarschijnlijk niet in het sleutelgat.

 •  

 • Tip 6: Een vishaakje

  Een vishaakje is ook te gebruiken om je gebroken sleutel uit het slot te verwijderen.

  vishaakje-gebroken-sleutel

  Buig hem eerst recht, je kunt het weerhaakje gebruiken om de gebroken sleutel uit het slot te vissen.

 •  

 • Tip 7: Een sleutelring

  Net als het vishaakje is het ook mogelijk om een sleutelring recht te buigen.

  sleutelring-gebroken-sleutel-verwijderen

  Hier moet je alleen zelf een klein weerhaakje creëren.

 •  

 • Tip 8: Afgebroken sleutel verwijderaar

  Mocht je echt een moeilijk geval hebben dan kun je ook overwegen om een professionele afgebroken sleutel verwijderaar set aan te schaffen.

  afgebroken sleutel verwijderaar

  Afgebroken sleutel verwijderaar setjes zijn speciaal ontworpen om de moeilijkste gevallen aan te kunnen. Er zitten tools bij die echt extreem dun zijn en daardoor zelfs langs afgebroken sleutels gepriegeld kunnen worden die muurvast zitten.

  Dit is tevens ook hetzelfde gereedschap dat slotenmakers gebruiken om afgebroken sleutels uit sloten te verwijderen.

 •  

  Andere trucjes om je afgebroken sleutel uit je slot te krijgen

  Nog steeds het afgebroken deel nog niet uit het slot kunnen krijgen? Ik heb nog een aantal methodes die je kunt proberen!

 • Tip 9: Gebroken sleutel uit een slot halen met lijm?

  afgebroken-sleutel-met-lijm-eruit-halen

  Een afgebroken sleutel uit een slot halen met behulp van lijm lijkt mij persoonlijk een heel slecht idee. De kans lijkt me namelijk erg groot dat je hiermee het slot beschadigd.

  Toch wordt het online door veel mensen als een geldige methode aangewezen om het gebroken deel weer uit een slot te krijgen.

  Als je dit wilt proberen dan raad ik het aan dat je met uiterste precisie te werk gaat. Als er lijm in het slot komt in plaats van op het gebroken deel van de sleutel, dan is het slot gelijk beschadigd.

  Je kunt een beetje lijm op een tie rip of stokje doen en deze vervolgens voorzichtig tegen het gebroken deel aandrukken.

 • Tip 10: Een magneet

  afgebroken-sleutel-uit-slot-magneet

  Persoonlijk heb ik geen ervaring met deze techniek
  maar op diverse forums staat dit vermeld als een geschikte techniek om een gebroken sleutel uit een slot te halen.

  Naar mijn idee zijn de meeste sleutels niet magnetisch. Maar als je toevallig een magneet hebt liggen is het zeker de moeite waard om het te proberen.

 • En is het gelukt? Neem dan even 5 seconden om een leuke reactie te schrijven, word ik blij van 😀

  6 Shares
  6 Shares
  Tweet
  Share6