SKG

Stichting Kwaliteit Gevelbouw, afgekort als SKG, is een firma die voornamelijk de sterkte en duurzaamheid van hang-en sluitwerk test.

        skg-sterren-keurmerk

Het keurmerk van sterren kan verkregen worden wanneer het hang-en sluitwerk voldoende inbraakwerend is. De hoeveelheid sterren is evenredig gelijk aan de inbraakwerendheid van het product. Hoe meer sterren, hoe beter de inbraakwerendheid.

skg-sterren-keurmerk-cilinderslot-voorzijdeSterren van buitenaf zichtbaar

Het is verplicht om aan de buitenkant van het hang-en sluit werk over een zichtbaar en onuitwisbaar keurmerk te beschikken. Om het keurmerk te bezichtigen moet er dus niets worden losgeschroefd noch gedemonteerd worden. Het is mogelijk dat bij sommige opleggrendels het keurmerk enkel op de bijhoorende sluitkom staat.

Om in aanmerking te komen voor het certificaat, Beveiligde Woning, is het keurmerk een absolute vereiste. Dit betekend echter niet dat uw ramen en deuren automatisch onveilig zijn wanneer u niet beschikt over hang-en sluitwerk met keurmerk. Het is mogelijk dat uw inbraakwerendheid verbeterd is dankzij eigen aanpassingen.

De doorsnee tijd die een inbreker er over doet bij het openbreken van uw sloten is bepalend voor het aantal sterren die u toegekend krijgt.

 

Classificaties:

 

Één ster: standaard inbraak werend:

Een product met slechts één ster wordt aanschouwt als een niet-zelfstandig inbraakwerend product. Dit wil zeggen dat het desbetreffende product moet versterkt worden door een effectiever of evenwaardig SKG-goedgekeurd product.

De tijd die een inbreker nodig heeft om binnen te dringen via hang-of sluitzijde is afhankelijk van de totale hoeveelheid sterren. In dit geval mag er gerekend worden op een vertraging van drie tot vijf minuten. Ter verduidelijking, de hangzijde is de scharnierzijde van de deur, de sluitzijde is de zijde van het slot.

 

Twee sterren: zwaar inbraakwerend:

Wanneer een product over twee sterren beschikt kan het zelfstandig verklaart worden. Zelfstandige producten die beschikken over twee sterren kunnen inbrekers ten minste drie minuten vertragen.

 

Drie sterren: extra zwaar inbraakwerend:

Uiteraard kan een product met drie sterren ook zelfstandig benut worden. Zelfstandige producten die beschikken over drie sterren kunnen inbrekers ten minste vijf minuten vertragen.

 

Naast het keuren van hang-en sluitwerk is SKG ook hét onafhankelijke instituut voor uitvoeringen van testen binnen de bouwwereld. Neem gerust een kijkje op www.skg.nl voor meer informatie.
0 Shares

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *