Identieke sleutel voor alle Scoutmobiels?

Scootmobielen van hetzelfde merk maken gebruik van een universele sleutel. Dit betekend dat je met zo’n sleutel elke scootmobiel kunt openen van hetzelfde merk.

Dit tot de verrassing van de veel gebruikers. De meeste gebruikers zijn namelijk in de veronderstelling dat dit slot als voldoende geld om deze onbeheerd achter te laten.

Volgens de fabrikanten is het slot nooit als diefstal preventie bedoeld. Het is volgens de fabrikanten ook praktischer omdat op deze manier tweedehands scootmobiels gemakkelijk opnieuw in gebruik kunnen worden.

Het slot is puur voor onderbreking van het stroom circuit. Het slot is daarom niet bedoeld om te beschermen tegen diefstal. Gebruikers zijn meer gebaat bij een universeel slot. Omdat veel gebruikers vergeetachtig zijn is het op deze manier makkelijker om een vervangende sleutel te leveren wanneer deze kwijt raakt.

In de praktijk zou het geen probleem moeten zijn. Gebruikers zouden wanneer ze de scoutmobiel achter laten een tweede slot moeten bevestigen.

Het is voor deze doelgroep juist vanwege hun beperking in bewegingsvrijheid een stuk lastiger om bijvoorbeeld een kettingslot te bevestigen.

Wat vind jij? Plaats onderaan deze pagina een reactie 😉

4 Shares
4 Shares
Tweet
Share4