‘Onsteelbare’ fiets

Vorig jaar hebben 3 studenten uit Chili een leuk idee bedacht om fietsendieven het wat moeilijker te maken. Het idee is om het stevige frame van het fiets te gebruiken als fietsslot. Superleuk idee!

 

Sinds dat ze een video online hebben gezet van het eerste prototype kregen ze direct al duizenden emails binnen en hebben ze alle drie besloten met hun opleiding bouwkunde te stoppen zodat ze zich volledig op dit project konden storten.

 
 

Hoe het werkt:

gestolen_fiets

Het onderste deel van het frame kan worden opengevouwen en het zadel kan makkelijk ontmanteld worden om vervolgens in deze opgevouwen delen te glijden. Samen met het bovenste deel van het frame vormt het zo een stevig omhulsel. Je hebt dus wel een stevig object nodig om de fiets aan vast te zetten maar gelukkig zijn er genoeg lantaarnpalen in Nederland 😉
Geinig hé? Erg leuk bedacht en volgens mij is inderdaad een beugelslot een van de veiligste sloten om te gebruiken voor een fiets. Zo’n beugelslot is echter vaak best groot en onhandig mee te nemen tenzij je hem aan je fiets monteert.
 

Dit lijkt erg op een beugelslot dus ik neem aan dat het erg inbraakwerend is. Leuke ontwikkeling :D!

 
 

Beetje jammer..

Alleen beetje jammer dat het volgens mij gewoon gebruikt maakt van een stifcilinder systeem. Dit betekend dat het gewoon gevoelig is voor handmatig lockpicken net als elk ander stiftcilinder slot.

0 Shares

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 Shares
Tweet
Share