Onderhoudstips van de slotenmaker

Voor slotproblemen zoals sloten die niet meer naar behoren werken, geforceerde sloten of in het geval dat je jezelf hebt buitengesloten, kan een slotenmaker je goed van dienst zijn. Een slotenmaker kan je slot repareren of indien nodig zelfs vervangen voor een beter exemplaar. Slotenmakers plaatsen alleen gecertificeerd deurbeslag, sloten en scharnieren, die duurzaam, stevig en ook nog eens beveiligd tegen inbraak zijn. Bij slotenmakersleiden.nl vind je een slotenmaker in Leiden. Om ervoor te zorgen dat je sloten en hang- en sluitwerk zo lang mogelijk mee gaan moet je ze goed onderhouden.

 

Slotproblemen voorkomen

Door goed voor je hang- en sluitwerk en sloten te zorgen, voorkom je slotproblemen zoals het afbreken van een sleutel of het klemmen van je deurslot. Bovendien blijven goed onderhouden onderdelen stevig, zodat ze niet gemakkelijk geforceerd kunnen worden door inbrekers. Het onderhoud van deze onderdelen hoeft niet veel tijd in beslag te nemen.

Het allerbelangrijkste is dat je hang- en sluitwerk en sloten goed schoon houd.

Cilindersloten kun je bijvoorbeeld het beste inspuiten met slotenspray. Het is aan te raden om eerst het slot te verwijderen alvorens je deze schoonmaakt. Scharnieren van je hang- en sluitwerk houdt je gemakkelijk soepel door deze zo nu en dan te voorzien van een laagje vet. Dit voorkomt dat deze stroever worden en het laagje vet zorgt ervoor dat ramen en deuren geruisloos opengaan. Geen piepende en krakende deuren en ramen meer.

 

Je kunt een deskundige slotenmaker om advies vragen over welke onderhoudsmiddelen het meest geschikt zijn voor jouw deuren en ramen. Je kunt uiteraard ook het slotenmakersbedrijf inschakelen om dit onderhoud voor jou te doen. Dan weet je in ieder geval zeker dat het goed gebeurd. Bekijk voor slotenmakers in de regio Den Haag de site Slotenmaker-denhaag.nl

 

Deurbeslag goed afstellen

Deurbeslag is eigenlijk zo goed als onderhoudsvrij. Als je toch graag je deur wilt schoonmaken volstaat een sopje van water en groene zeep. Het kan voorkomen dat er tussen je deurbeslag vuil komt, waardoor deze niet meer gemakkelijk lijkt te sluiten. Haal dan eerst met een schuursponsje voorzichtig het vuil weg. Als je daarna nog problemen ondervind, dan kan een slotenmaker je verder helpen. De slotenmaker kan het deurbeslag dan opnieuw afstellen of vervangen als dit nodig blijkt te zijn.

0 Shares

4 reacties op “Onderhoudstips van de slotenmaker”

  1. Omdat in in een erg stoffig gebied wonen waar veel gebouwd wordt de laatste jaren, maak ik mijn sloten regelmatig schoon. Niks is vervelender dan dat je sleutel niet makkelijk het slot in glijdt. Mijn sleutel is overigens al een keer afgebroken omdat deze zo versleten was. Oppassen geblazen dus!

  2. Sommige mensen vragen zich soms af waarom sloten niet volledig op de deur aansluiten en maken soms de benodigde ruimtes rond haakaansluitingen dicht met houtvuller. Hierdoor worden deze bij temperatuursveranderingen onbruikbaar. Het zou goed zijn als slotenmakers hier voorlichting over zou geven. Niet zomaar dichtmaken, maar even navragen.

  3. Interessant artikel maar het ontbreekt een beetje aan specifieke details en links. In elk geval, wat de smering van sloten betreft, en zeker in Den Haag, is het aan te raden “Lubra Rapid” te gebruiken. Veel mensen gebruiken WD40. Dat is ten eerste geen smeermiddel maar een losmiddel. Ten tweede, veel smeermiddelen zijn plakkerig, waardoor ze stof verzamelen. Lubra bevat nylon en is waterafstotend, uitstekend in een omgeving met een hoge luchtvochtigheidsgraad.

  4. Wilde de slotenmaker bellen, maar las jullie artikel. Net mijn deurbeslag schoongemaakt met een sopje van groene zeep en alles werkt weer top. Bedankt!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Tweet
Share