Lockpicking voor kinderen

Van de week kwam ik een leuk filmpje tegen waarbij ze kinderen leren lockpicken:

Dit filmpje zette me wel aan het denken.. Hartstikke goed voor de ontwikkeling van kinderen die juist moeite hebben met saaie tekstboeken. Ze zijn aan het verkennen en leren over de techniek achter een slot. Misschien worden ze wel slotenmakers door zo’n les. Het ziet er hartstikke onschuldig uit en het is ontzettend leuk om te leren. Maar kunnen kinderen wel omgaan met deze verantwoordelijkheid?
 
Lockpicking is een leuke hobby of zelfs sport waarbij een nieuwsgierige speelse houding centraal staat.
Maar moreel gezien is het altijd een beetje een dilemma, in hoeverre kan je er eerlijk en open over zijn?
 
Zelf ben ik van mening dat iedereen gewoon de waarheid over sloten mag weten als ze daarnaar op zoek zijn.
Er zijn veel dingen te zeggen over zowel de positieve kanten als de negatieve kanten. Zo draagt een eerlijke open houding over sloten bij aan een realistisch beeld van de veiligheid die sloten bieden en kan het helpen tot verdere veiligere ontwikkelingen. Maarja er zijn ook genoeg mensen die juist zitten te wachten op gevoelige informatie zodat ze deze kunnen misbruiken. Of misschien heeft een ervaren lockpicker toch een moment van zwakte waardoor hij zijn moreel besef eventjes achterwege laat.
 

Hoe eerlijk mogen we zijn??

 
Als ik naar mezelf kijk heeft mijn kunde der lockpicking eigenlijk weinig invloed gehad op mijn moreel besef. Dus ik denk eigenlijk dat de verantwoordelijkheid vooral bij het individu ligt. Eigenlijk vergelijkbaar met wanneer je opeens een geweer naast je hebt liggen. Als je het leuk vind om te leren mikken met een geweer, maakt dat je dan een moordenaar? Beïnvloed dat jou morele besef? Tevens is het ook nog eens een enorme investering van tijd en energie die je moet over hebben voor lockpicking zonder enige zekerheid dat je het ooit in de praktijk kan toepassen.
 

Wat vind jij hiervan? Reageer via de reactie’s!

0 Shares
0 Shares
Tweet
Share