Wat is Lockpicking?

Wat is Lockpicking?

Voordat je de wereld van lockpicking gaat verkennen is het handig om te
begrijpen wat lockpicking precies inhoudt.

Lockpicking is een Engelse term waar geen goede Nederlandse vertaling voor is. Letterlijk zou je het kunnen vertalen naar slot peuteren maar het is veel meer dan dat.

Lockpicking wordt ook weleens mechanisch hacken genoemd omdat het vergelijkbaar is met “hacking”. Hacking heeft momenteel nogal een negatieve associatie door hoe het gebruikt wordt in de media maar vroeger werd het in de wereld van technologie gebruikt als een term voor verbetering. Wanneer je iets hackte betekende dat, dat je een verbetering had gevonden. Dat groeide al snel door naar “iemand te slim af zijn“ en momenteel wordt het alleen nog gebruikt in de media als iets negatiefs. Dat is natuurlijk veel sensationeler dan alle hackers die braaf in dienst zijn bij grote technologie bedrijven.

Lockpicking is zeer vergelijkbaar in de zin dat ook hier wij proberen systemen te slim af te zijn. De motivatie erachter is verdeeld net als bij hacking. Maar de noodzaak voor de vrije beoefening ervan is onontkoombaar. Hackers en lockpickers spelen een evolutionare rol in de samenleving. Constant zijn ze aan het ontwikkelen en stellen ze de laatste systemen op de proef. Zonder hackers was het wereld wijde web er nooit geweest en zonder lockpickers waren er geen sloten geweest.

Lockpicking komt van een techniek waarbij men een stiftcilinderslot open kan krijgen door in het slot te peuteren met lockpicks. Deze techniek is zo populair dat het de verzamelnaam is geworden van alles wat te maken heeft met het hacken van fysieke veiligheids systemen.

0 Shares

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *