Kerntrekken

Tips om je huishouden te beschermen tegen kerntrekken

  1. Een kerntrek beveiligde cilinder installeren.
  2. Een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging installeren.

Anti kerntrekcilinders zijn extra goed beveiligd tegen kerntrekken. Bij deze cilinders is het praktisch onmogelijk om de kern er uit te trekken.

Bij het aanschaffen van een dergelijke anti kerntrekcilinder moet er zeker rekening gehouden worden met het feit dat bescherming tegen het uittrekken van de kern niet voldoende is. Een degelijk anti kerntrekcilinder moet ook bescherming bieden tegen het afbreken van de kern. Zo niet is het voor de inbrekers opnieuw kinderspel om binnen te raken via de kerntrek techniek.

 

Hoewel een anti kerntrekcilinder altijd beschikt over een drie sterren SKG-keurmerk is het toch belangrijk om bij aankoop na te vragen of deze uitvoering wel kerntrek beveiligd is. Bij voorafgaande versies is dit niet altijd het geval.

 

Belangrijk:

De cilinderlengte wordt bij aankoop ook aangegeven. De manier waarop u dit kan meten kunt u lezen onder cilinders.

 

Lees hier voor meer informatie over het SKG-keurmerk.

 

Anti kertrekcilinders zijn te verkrijgen:

– Bij professionele en (sommige) reguliere bouwmarkten.

– Bij slotenspeciaalzaken

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging:

De cilinder is bij anti kerntrekbeslag beveiligd door een geharde kop die de cilinder afdekt. Daarenboven bevat de cilinderkern ook een meedraaiend rozet. Dankzij deze beveiligingen wordt het voor de inbreker zeer moeilijk om een kernschroef in het slot te draaien.

 

Indien de inbreker er toch in slaagt een kernschroef in het slot te draaien, blijft het praktisch nog steeds onmogelijk om de deur te openen. Dit is te danken aan de beveiliging van de deur aan beide kanten.

 

Veiligheidskerntrekbeslag heeft het drie sterren SKG-keurmerk. Let wel op, gedateerd veiligheidsbeslag met het drie sterren SKG-keurmerk heeft verder geen kerntrekbeveiliging. Aan de hand van het anti kerntrekrozet is dit simpel te achterhalen.

 

Het installeren van anti kerntrekbeslag is absoluut niet omvangrijk indien u enigszins handig bent. Het is belangrijk dat u goed weet welke maatvoering u nodig hebt bij aankoop. Het bekijken van tips omtrent de aankoop en het installeren van anti kerntrekbeslag is zeker van groot belang.

 

Anti kerntrekbeslag is verkrijgbaar:

– Bij professionele bouwmarkten

– Bij slotenspeciaalzaken

 

Kerntrekcilinder of kerntrekbeslag?

Het is nog moeilijker om een cilinder met kerntrek-en breekbeveiliging open te breken dan een slot met enkel kerntrekbeveiliging. Het vergt dus meer tijd om het slot forceren. Dankzij de zichtbaarheid van het beslag zijn inbrekers onmiddellijk afgeschuwd en hebben ze niet de neiging om in te breken.

 

Cilinders zijn op hun beurt niet zichtbaar. Een inbreker ontdekt pas na een poging gewaagd te hebben om een slot te forceren dat er een kertrekbeveiliging aanwezig is. Gewoonlijk, na een mislukte poging, raakt de cilinder beschadigd en moet er een slotenmaker langs komen om het cilinder/beslag te vervangen/herstellen.

 

De toepasbaarheid van een anti kerntrekbeslag is absoluut geen probleem. Het is geschikt voor bijna elke deur en kan ter beschikking gesteld worden voor zowel opleg- als insteeksloten. In zeer uitzonderlijke gevallen is het plaatsen van een slot niet mogelijk, bijvoorbeeld bij een schuifdeur. (Hierop kan natuurlijk wel een anti kerntrekcilinder geplaatst worden).

 

Anti kerntrekbeslag voor oplegsloten:

Sinds kort is kerntrekken bij oplegsloten ook een mogelijkheid. In de praktijk wordt dit echter niet veel gezien.

 

Anti kerntrekrozet voor oplegsloten:

Zowel Nemef, Ami, Mauer en Lips leveren anti kerntrekrozet. Het geleverde anti kerntrekrozet is daarentegen wel enkel geschikt voor oplegsloten van laatstgenoemde merken. Bekijk zeker voor het aankopen van een anti kerntrekrozet de specificaties grondig.

 

Indien u opzoek bent naar een anti kerntrekrozet kan u terecht bij de professionele bouwmarkt.

Kertrekbeveiliging zelf plaatsen of laten plaasten?

Het vervangen van veiligheidsbeslag of een cilinder van een kerntrekcilinder is zeer makkelijk indien u eningszins handig bent. Zowel voor het veiligheidsbeslag en de cilinder is het van belang dat de juiste maatvoering gekozen wordt bij aankoop.

 

Kijk voor meer informatie in verband met de aankoop en de installatie bij cilinders en veiligheidsbeslag.

 

Indien u kerntrekbeveiliging wilt laten installeren kunt u beroep doen op een slotenmaker.
U kunt altijd telefonisch contact opnemen of gebruik maken van ons contactformulier indien u een vrijblijvend advies of prijsopgave wenst.

0 Shares

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *