Hoe makkelijke elke sleutel te kopiëren is

3D printen is de laatste tijd steeds meer in opkomst. Het is steeds makkelijker en voordeliger om zelf een 3D printer aan te schaffen of zelfs je 3D model online te bestellen. Deze wordt dat in je materiaal naar keuze opgestuurd voor een zeer voordelige prijs.

Maar het brengt een serieus gevaar met zich mee voor onze bejaarde fysieke sloten.

Het maakt niet uit of je nou een cilinder hebt met boorbeveiliging, klopmethode beveiliging, lockpick beveiliging, kerntrek beveiliging, met extra pinnetjes, een nauwe sleutel ingang met sleutel certificaat of WAT DAN OOK!

sleutel

Als je ook maar één simpele foto kan maken van de zijkant sleutel en een van het slot (of de voorkant van de sleutel om het profiel te zien). Dan kan je hier met deze website een 3D model van laten maken en uitprinten en gebruiken als een normale sleutel……

Veel mensen zijn zich totaal niet bewust zijn van deze zwakte en dragen hun sleutel gewoon bij zich in het volle zicht. In combinatie met alle smartphones met HD camera’s die tegenwoordig bijna iedereen heeft is dit niet een hele veilige situatie.

Of denk aan die professionele camera’s met zo’n gigantische lens. Een beetje handig persoon kan hier bruikbare foto’s mee maken zonder daarbij direct toegang te hebben tot de sleutel.

Zoals iemand al eerder had gedaan van de sleutel van politie handboeien..

Deze zwakte lijkt erg op eentje waar ik al eerder een bericht over heb geschreven. Waar men met behulp van een foto van het sleutel profiel een slagsleutel kan printer voor dit slot.

Of op de app waar je waarmee je een sleutel kopie kan laten maken met een foto.. Het verschil met deze app is dat je hier een echte sleutel laat maken en dat je dus gebruik maakt van een externe service.

Als je een 3D printer hebt een een camera kan je nu dus gewoon zelf thuis je eigen sleutels maken!

0 Shares

3 reacties op “Hoe makkelijke elke sleutel te kopiëren is”

  1. Nelly Van der wielen

    Als ik geen sleutel heb (zoek geraakt van een deurtje) is er dan een mogelijkheid om een afdruk te kunnen maken van het slot?

  2. Ik heb een extra sleutel nodig , ik ben bij verschillende sleutelspecialisten geweest maar ze kunnen mij geen werkend exemplaar leveren, ik zit met mijn handen in het haar! Ik dacht dat key.Me me zou kunnen helpen maar die leveren alleen in USA wie o wie kan mij niet sleutel,dupliceren 3 d geprint het maakt mij niet uit als ik maa er een duplicaat krijg!

  3. Pieter Brummelkamp

    Dit werkt gelukkig niet voor de MCP (Magnet Copy Protected) cilinder van Ivana. Hierin zit een magneet welke de laatste permutatie omzet. Dit is niet te dupliceren door een 3D-printer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 Shares
Tweet
Share