Fietsslot openbreken

Ontzettend lastig, als je je fietssleuteltje kwijt bent.. Het overkomt iedereen maar het blijft vervelend, helemaal als je erachter komt op een moment dat je haast hebt!
 

Fietsslot openbreken met lockpicking?

fietsslot openbreken

Het is inmiddels alweer bijna 10 jaar geleden toen ik voor het eerst begon met lockpicking. En in al die tijd heb ik lockpicking eigenlijk het meeste gebruikt voor het openen van fietssloten.

We raken ze constant kwijt in ons huis en als je eenmaal weet hoe je een fietsslot kan openen dan is het erg makkelijk. Als je dan vervolgens even later de sleutel weer vindt kan je hem gewoon weer in gebruik nemen 🙂

Stuk handiger dan met een slijptol met een hoop kabaal je slot kapot slijpen waardoor je weer een nieuwe moet komen... (Als je al in de eerste plaats een slijptol hebt.) Beetje lastig als je fiets ergens staat gestald. 
 


 

Praktische nut van lockpicking

Lockpicking kan dus inderdaad praktische waarde bieden en zolang je er geen rare fratsen mee uitspookt is het volledig legaal om te beoefenen. Lockpicking mag gewoon in Nederland zolang je het maar bij je eigen sloten houdt of met toestemming.

Overigens kan je wel problemen krijgen als je je verdacht gedraagt en je een lockpick setje op zak hebt maar dat vindt ik ook niet meer dan logisch 😉

Bekijk ook het artikel over de AXA Fietssloten:
Wat iedereen hoort te weten over AXA Fietssloten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *