Fietssleutel kwijt?!

Wil je net op je fiets stappen, is je fietssleutel nergens te vinden... Vooral wanneer je haast hebt is dit echt onwijs vervelend!

Op deze pagina wil ik je uitleggen hoe je een fietsslot kunt openbreken.

Kun je al lockpicken? Dan is het helemaal makkelijk want dan hou je het slot intact. Mocht je dan de sleutel later terug vinden dan kun je hem er zo weer insteken en gebruiken!

fietssleutel kwijt
pijl-beneden

Bekijk deze 5 manieren om je fietsslot open te breken

Haakse slijper ook bekend als een slijptol

Haakse slijper

Betonschaar

Betonschaar

Fietssleutel van axa sl7 sl9

Fietsslot trucje

Hangslot shim

Hangslot Trucje

Fietsslot kabelslot open breken

Cijferslot Trucje

Lockpick set

Lockpicken

Per scenario verschilt het welke van deze middelen je het beste kunt inzetten wanneer je jou fietssleutel kwijt bent.

Staat je fiets bijvoorbeeld thuis in de schuur en heb je het idee dat je de sleutel later nog tegen kan komen? Dan kan het misschien beter zijn het slot te lockpicken in plaats van het kapot te slijpen.

Lees verder om erachter te komen hoe je deze methodes kunt toepassen om je fietsslot open te krijgen.

pijl-beneden

Fietsslot openbreken met een haakse slijper

Het open breken van een fietsslot gaat het makkelijkste met een haakse slijper. Hiermee is elk slot binnen enkele minuten of zelfs secondes geopend.

Fietsslot openbreken met een haakse slijper

Door slim te slijpen kun je het slot met één snede openen. Let hierbij op dat je zo ver mogelijk van het einde van de beugel slijpt. Op het plaatje is het groene streepje ongeveer het einde van de beugel.

Als je het eenmaal door hebt dan kun je elk type fietsslot binnen secondes open breken.

Heb je geen haakse slijper? Of staat je fiets ergens waar je geen stroom aansluiting hebt? Het is ook mogelijk om een haakse slijper op accu te lenen via het deel platform Peerby.com

  Of je gebruikt een betonschaar!  

Fietsslot openbreken met een Betonschaar

De betonschaar is bekend vanwege het vermogen om zeer sterk materiaal door te kunnen knippen. Hangsloten of kabelsloten zijn hier vooral erg gevoelig voor.

Discussloten, beugelsloten en dikke kettingsloten zijn vaak gemaakt van zulk sterk materiaal dat het lastig is deze open te breken met een betonschaar.

Toch zijn veel sloten gevoelig voor de kracht van de betonschaar. Doordat de handvatten redelijk lang zijn kan er namelijk veel kracht uitgeoefend worden.

Fietsslot openen met een betonschaar

Krijg je het slot niet open? Probeer de betonschaar met een kant op de grond te laten rusten. Op deze manier kun je extra druk uitoefenen.

pijl-beneden

Fietsslot openen door Trucje

0 Shares