Een deur openen met een pasje. Kan dat eigenlijk wel en zo ja, hoe gaat dat in zijn werk?
Deur openen met een pasje
We kennen het openen van een deur met een creditcard natuurlijk vooral uit filmfragmenten. Net wanneer je denkt dat ook een superheld zich wel eens buiten sluit, tovert hij een bankpas uit zijn binnenzak waarmee hij de deur vakkundig en zonder veel moeite opent.

Handig, maar zijn deze beelden wel op waarheid berust? Hoewel deze methode in de praktijk wat minder charmant zal overkomen dan in de film, is een deur openen met een pasje wel mogelijk?
 

Het kiezen van de juiste kaart voor het openen van deuren

Voordat je je meer gaat verdiepen in het openen van deuren met pasjes, is het goed om te kijken naar welk soort pasje je daarvoor het beste kunt gebruiken. Ook een kritische blik op de geschikte sloten is van groot belang. Zo weet je precies welke deuren je kunt openen met behulp van een pasje.

Uiteraard gebruiken onze filmsterren het liefst een overvolle creditcard voor het openen van deuren, maar toch is dit in de praktijk niet een heel goed idee. Met het openen van de deur kan het pasje flink verbuigen of beschadigen. De meeste kaarten zijn hier niet tegen bestand. Hoewel jouw creditcard misschien niet zo vol is als die van een filmster, hou je deze toch het liefste heel!

Daarnaast zijn de meeste creditcards net wat stugger en dikker dan andere passen. Door de frictie kunnen ze zelfs eenvoudig barsten of breken. Niet echt een aanrader dus.

In dit geval is het beter om voor een lichtgewicht en flexibel pasje te kiezen die makkelijker vervangbaar én minder waardevol is dan je creditcard. Hierbij kun je denken aan passen zoals:

TIP: een afgeknipt stuk plastic van bijvoorbeeld een drinkflesje volstaat vaak ook
 

Deze sloten zijn te openen met een pasje

Hoewel dat in de film niet lijkt uit te maken, zijn toch niet alle sloten met een pasje te openen. Het werkt namelijk alleen op sloten die niet op slot zijn gedraaid. Wanneer de deur dichtvalt zonder dat deze op slot is gedraaid is deze flipper techniek toe te passen.

In 3 stappen een deur openen met een pasje

Stap 1 : Steek het randje van de pas in een schuine hoek tussen de deur en de aanwezige sluitplaat. Zodra de hoek verdwenen is in de deuropening, vouw je het pasje recht tegen de deur zodat de gehele zijde van de pas zich tussen de deuropening en de sluitplaat bevindt. Zorg voor een loodrechte positie van de pas.

Plaats de hoek van de pas tussen de deur

Maak de pas recht en evenwijdig aan de deur.
Stap 2 : Buig het pasje nu richting de deurknop. Wrikken en buigen helpt mee om de pas verder in de deuropening te laten glijden.

Buig de pas richting de deurknop.
Stap 3: In deze laatste stap is het belangrijk om druk uit te voeren op het pasje terwijl je heen en weer blijft bewegen. Hou de pas daarbij tussen de deur en jezelf. Na verloop van tijd heeft de pas genoeg ruimte gemaakt om dieper door te kunnen dringen en de vergrendeling in te kunnen drukken. Op deze manier maak je een deur open met een pasje!

Als we een realistisch beeld werpen op deze methode, is het openen van een deur met een pasje niet altijd even praktisch. Zeker als je je bedenkt dat er veel meer manieren bestaan om de deursluitingen te kunnen openen zonder sleutel. Hierbij kun je denken aan het gebruik van de zogenaamde lock-picks, maar ook een haarspeld kan een krachtige tool zijn om een deur te kunnen openen. Toch is het gebruik van een pasje of creditcard een goede optie om een deur te kunnen openen als de situatie daarom vraagt. Wees er dan wel zeker van dat de betreffende deur van het juiste type is als je besluit een pasje te willen gebruiken.

0 Shares

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Tweet
Share