Wat iedereen hoort te weten over Slotenmakers

Het overkomt iedereen weleens dat je jezelf buiten sluit.

Als lockpicker is het altijd een uitdaging om weer toegang te krijgen tot je huis.
Maar wat nou als je nog niet zo goed bent in lockpicking of als je je lockpick set niet bij je hebt?

Soms ben je dan genoodzaakt om gebruik te maken van een slotenservice of slotenmaker.
Deze komt dan direct langs om je deur met of zonder schade te openen.

De laatste tijd zijn er echter nog wat problemen met slotenservices.

Zo zijn er aardig wat amateuristische services actief die te veel geld vragen
en ook nog eens het slot niet open kunnen krijgen of veel extra schade achter laten.

Hoeveel kost een slotenservice?

Jammer genoeg worden er geen vaste prijzen gehanteerd en is de prijs verschillend per locatie en slotenservice. Het kan dus enorm uiteenlopen qua prijzen. (Circa € 70 a € 80 is een degelijke prijs.)

hoeveel-kost-een-slotenmake

Bij deze video reportage laten ze zien wat verschillende slotenservices aan prijzen hanteren.

Het gevaar van verkeerde slotenservices

Er komen steeds meer meldingen binnen van slotenservices die niet professioneel te werk gaan.
Ze zijn niet bekwaam in hun vak, vragen voor alles wat ze kunnen verzinnen extra kosten en
gebruiken intimidatie om mensen te laten betalen.

Bekijk het fragment van TROS opgelicht op:

Check dus altijd voordat je een slotendienst langs laat komen of ze een keurmerk hebben
en doe wat extra onderzoek door bijvoorbeeld de bedrijfsnaam te Googlen!

Over de Auteur Lockpicking Universiteit

Met een nieuwsgierig, eerlijk en open blik delen we onze passie voor lockpicking. We doen dit gratis en voor niets!

Volg ons op:

Plaats een Reactie:

delgouffe pierre zegt oktober 15, 2014

beste koen,
graag een reactie op de slotenmakers. wat kost het ons in belgie om personeellid dit te laten doen.(als ze het al willen doen.
1- wachtvergoeding (wordt altijd betaald gewerkt of niet)
2-uitrukvergoeding
3-werkuren aan 150% of 200% naargelang avond of weekend is.
4-wel wordt er met de auto en de brandstof en het materiaal van de firma gewerkt.Ook nog adm. (blijft echt niet veel over).

Lockpicking Universiteit zegt oktober 15, 2014

Hallo Delgouffe Pierre,

Bedankt voor uw reactie 🙂

Ik kan me heel goed voorstellen dat er dan weinig overblijft.
    Het blijft met een beroep als dit ook altijd maatwerk die beïnvloedt wordt door veel factoren.

Daarom zijn de prijzen ook zo verschillend, u heeft naar mijn mening volledig het recht om de prijzen te hanteren die voor u realistisch zijn. Maar zoals u ziet in de video gaat het nu meer om een soort van slotenmaker maffia die onrealistische prijzen hanteert terwijl er geen degelijke service wordt geleverd.

groeten!!

Maxim zegt oktober 15, 2014

De firma klopsleutel shop in Amsterdam.
Ik weet niet of je deze mensen slotenmakers mag noemen maar ze willen op hun website wel professioneel over komen.
Vorige week kocht ik 2 klopsleutels bij hen die geschikt zouden zijn voor de sloten van Fixet/Kraft. Aangezien ik zo’n slot heb leek het me wel leuk om op die manier de klopsleuteltechniek te oefenen.
Op hun website werd aangegeven dat de betreffende sleutels op voorraad waren. Nadat ik na enkele dagen nog steeds niets ontvangen had stuurde ik maar eens een mail. Twee dagen later kreeg ik een antwoord met de mededeling dat de sleutels nog gepolijst moesten worden en dat het daarom iets langer duurde (???). De volgende dag kreeg ik de sleutels dan toch in huis.
Zo op het oog leek 1 van de 2 sleutels wel geschikt voor mijn slot. De lengte en geleidesleuven zaten op dezelfde plaats als de originele sleutel, dus nu maar eens even proberen.
Wat bleek? De sleutel kon totaal niet in het slot aangebracht worden omdat de bovenkant van de baard (de profielkant dus) totaal niet geslepen was in de dikte van het profiel waardoor deze veel te breed was van boven met als gevolg dat het onmogelijk was die sleutel in de cylinder te steken.
Na weer gemaild te hebben kreeg ik als antwoord dat zij de sleutel 1 op 1 hadden gekopieerd van hun moedersleutel. Basta.
Daarop gaf ik aan dat de moedersleutel dan ook niet geschikt zou zijn als klopsleutel. Hierop kreeg ik geen antwoord meer.
Een geluk dat ik via PayPal heb betaald. Daar heb ik een claim ingediend en ik zal het betaalde geld wel terugkrijgen. Ondanks dat wil ik iedereen toch waarschuwen om niet met dit bedrijf in zee te gaan. Zeer zeker niet via de webshop; in de winkel kun je op tijd zien of je bedonderd wordt.
Ook nog even een waarschuwing voor hun wijze om steeds weer in de anonimiteit te gaan:
In het filmpje op hun website wordt klopsleutel winkel punt nl genoemd. Deze website bestaat niet (meer?).
Op de ontvangen rekening werd bij de gegevens klopsleutelshop punt COM genoemd. Ook deze website bestaat niet (meer?).
Nu maar afwachten wanneer ze hun telefoonnummer en adres gaan veranderen…..

Wat is lockpicken? | Alles over Lockpicken! zegt oktober 15, 2014

[…] aspecten van de lock-picking zijn eenvoudig in concept, maar verre van eenvoudig in de toepassing. Goede slotenmakers zijn bijna altijd goed slot-plukkers, en het omgekeerde is bijna net zo waar: een getalenteerde […]

Voeg uw reactie toe